نوشته‌های سعید رمضانی

در رثای سخنرانی اِما گنزالز

۱۷ هم‌مدرسه‌ای کشته شدند و ۱۷ هم‌مدرسه‌ای دیگر مجروح(+).

از دانش‌آموزانی که زنده ماندند، تصمیم گرفتند کاری بکنند.

۳ روز بعد اِما گنزالز، دانش‌آموزی که زنده مانده بود، سخنرانی‌ای کرد به طول ۱۱ دقیقه که فقط در کانال یوتیوب CNN، سه میلیون بار دیده شد. اما سخنرانی‌اش را با تکرار کلیدواژه‌ی We Call B.S. تمام کرد، طوری که در آخرین تکرارها افراد یک صدا در موقع مناسب داد می‌زدند We Call B.S.

چند روز بعد، اما اکانت توییترش را باز کرد. در کمتر از ۱۰ روز بیشتر از ۱ میلیون نفر او را فالو کردند(جورج لیکاف رو از بین فالو کنندگانش به شدت دوست دارم).

اما گنزالز روی جلد مجله تایم

در طی یک ماه بعدی، تا ۲۴ مارچ، اما روی جلد مجله‌ی Time رفت(همراه با چند فعال دیگر)، مجله‌ی Glamour گفت که او چهره‌ی جنبش #NeverAgain هست، واشنگتن پست او را "La nueva cara of Florida Latinx" خواند و France24 در موردش گزارش رفت.

در تمام این روزها فعالیت‌ها و هماهنگی‌هایی به همت چند دانش‌آموز و سازمان غیرانتفاعی Everytown for Gun Safety انجام می‌شد که در نتیجه‌اش سومین همایش اعتراضی (راهپیمایی؟ تظاهرات؟) بزرگ تاریخ آمریکا (و بزرگ‌ترینِ دانش‌آموزی تاریخ آمریکا) بود. جورج کلونی، اپرا وینفری، استوین اسپیلبرگ، گوچی، جاستین بیبر، کینی وست، کیم کارداشیان، جیی فالون و تیلر سویفت از نام‌های شناخته‌شده‌ای بودند که از این حرکت حمایت مالی/معنوی کردند. بنیان‌گذاران Lyft (شبیه اسنپ خودمان) اعلام کردند خدمات لیفت برای کسانی که در تجمعات مرتبط شرکت می‌کنند رایگان است. مدیرعامل برنامه‌ی دوست‌دختر/پسر یابی Dating‌ای با اسم Bumble هم در حمایت، استفاده از هرگونه تصویر اسلحه (برا جذب جنس مورد علاقه) در برنامه‌اش را ممنوع کرد.

فعالیت‌ها و سخنرانی‌هایی در راستای محدودتر کردن رواج اسلحه در آمریکا.

اِما گنزالز در تظاهرات March for our lives سخنرانی کرد. سخنرانی‌ای که باعث شد این پست را بنویسم.

سخنرانی رو زیرنویس فارسی کردم و می‌تونین تو Youtube یا Aparat ببینید.

اِما سخنرانی‌اش را با عبارت «۶ دقیقه و ۲۰ ثانیه» شروع می‌کند و چند جمله‌ای در حول و حوش اتفاق می‌گوید. بعد شروع می‌کند به گفتن این که فلان دوستش دیگر هیچ‌وقت در مورد تمرین پیانو غر نخواهد زد(چون مرده)، فلانی دیگر هرگز برای آن یکی دیگر دست تکان نخواهد داد، فلانی دیگر هیچ‌وقت با آن یکی نخواهد پلکید.

ریتم گفتنش را تندتر می‌کند و جزئیات را کمتر و اسم کشته‌شدگان را «دیگر هرگز نخواهد.../would never» تکرار می‌کند و با اوج گرفتن صدایش،

ناگهان سکوت.

اِما حرف نمی‌زند. جمعیت*، چند ثانیه‌ای سکوت می‌کنند. هر از چند ثانیه یک بار موج‌های کوچکی از تشویق و صدا ایجاد می‌شود و دوباره سکوت کامل. یک موج کامل صدای جمعیت ایجاد می‌شود و دوباره سکوت کامل. اما حرف نمی‌زند.

یکی از برگزارکنندگان می‌آید در گوشش چیزی می‌گوید. زنگ ساعتی را می‌شنویم.

اِما می‌گوید:

‫از وقتی که من به اینجا آمدم، ‫شش دقیقه و ۲۰ ثانیه گذشته. ‫مهاجم تیراندازی را متوقف کرده ‫و به زودی اسلحه‌ش را ول خواهد کرد و همراه با دانش‌آموزانی ‫که فرار می‌کنند قاطی خواهد شد و یک ساعتی قبل از دستگیری‌اش آزاد خواهد بود.

‫برای زندگی‌تان مبارزه کنید،

‫قبل از این که تبدیل به مسئولیت کسی دیگر شود.

اِما ۱۸ ساله است.

منابع:

https://en.wikipedia.org/wiki/Emma_Gonz%C3%A1lez
https://en.wikipedia.org/wiki/March_for_Our_Lives

پس‌نوشت:

با احتمال خیلی بالایی در بقیه دورانی که زنده هستید به تکرار در مورد این اِما گنزالز و این حرکت خواهید شنید. به آدم‌هایی که از حدود ۱۹۹۵ تا ۲۰۰۵ به دنیا آمده‌اند نسل Z می‌گویند. اولین نسلی از آمریکایی‌ها(و تقریبا بیشتر انسان‌ها) که از همان اول با اینترنت و شبکه‌های اجتماعی سروکار داشتند. نسل اینترنت.

و حالا دانش‌آموزان دبیرستانی توانسته‌اند سومین تجمع بزرگ تاریخ آمریکا رو هماهنگ کنند و این نه فقط از اثرات جانبی و جو جامعه‌ی آمریکا، بلکه از شناخت و توانایی‌های خود این نسل هم بوده.

مثلا میشه یکی از این نمادهای خوب این شناخت رو تو این حرف اِما گنزالز که به الن دیجنرس گفته می‌تونین ببنیید:

In an interview with Ellen DeGeneres, González said she felt her message would resonate through repetition. "I knew I would get my job done properly at that rally if I got people chanting something. And I thought 'We call B.S.' has four syllables, that's good, I'll use that. I didn't want to say the actual curse words... this message doesn't need to be thought of in a negative way at all." (Wikipedia - Ema Gonzalez)

اینجا اما گفته فکر می‌کرده حرفی باید بزنه که از طریق تکرار طنین بندازه. «من می‌دونستم وقتی کارمو تو اون تجمع درست انجام دادم که باعث بشم مردم یه چیزی رو هی بگن. و من فکر کردم We call B.S چهار تا سیلاب داره و خوبه. همینو استفاده می‌کنم».

می‌بینید؟ این انسانی‌اه که می‌دونه در دوران اینترنت و شبکه‌های اجتماعی به یک کلمه و نماد و عبارت مشخصی نیاز هست که تکرار بشه. و بلده هم کاری کنه که تو همون سخنرانی مردم اینو هی تکرار کنند(+). بلده از فضا استفاده کنه، وارد توییتر بشه و ۱ میلیون و نیم فالوور جمع کنه. تو بخشی از سخنرانیش می‌گه:

They say a good guy with a gun stops a bad guy with a gun, WE CALL B.S. .

اونا می‌گن یه آدم خوب با یه اسلحه می‌تونه جلوی یه آدم بد با اسلحه بایسته. ما می‌گیم  داره مهمل گفته میشه.

They say guns are like tools just knives and as dangreous as cars, WE CALL B.S. .

اونا می‌گن اسلحه مثل چاقوئه و اندازه‌ی یه ماشین خطر داره، ما می‌گیم مهمل می‌گن.

جالبه بدونین تو  We Call B.S، دو تا حرف B.S مخفف Bullshitئه که تو فرهنگ ما تقریبا شبیه به «ک/ص شعر»اه. I call هم عبارت مصطلحی‌اه که تو بازی‌ها به کار برده میشه. مثلا یه بازی می‌کنند که باید دروغ رو تشخیص بدین و وقتی یکی حرف زد و فکر کردین دروغه می‌گین «I call  lie»، یعنی فهمیدین این دروغه و اگه درست بگین امتیاز می‌گیرن. یا تو شیر یا خط اولش می‌گین I call heads، که میشه «من می‌گم شیر میاد».

اما گنزالز
www.sbs.com.au

و جالبه بدونین که با همین شلوار و تیپ سخنرانیش رو انجام داد. یه جا بعد سخنرانیش گفته این که من Bi/se.xualام(یعنی به هر دو جنس براش جذابیت دارند و نه صرفا جنس مخالف) و می‌تونم ابرازش کنم باعث شده بتونم هچین کارایی بکنم(+).

پس‌نوشت ۲:

عهد التمیمی
https://972mag.com/military-court-orders-the-tamimi-women-to-remain-in-prison/132499

تقریبا در همین روزها(دو سه ماه قبل) عهد التمیمی ۱۶ ساله که به نوعی به یکی از نمادهای مبارزه فلسطینی‌ها تبدیل شده بود، شبانه دستگیر می‌شود. چون چند روز قبل به صورت سرباز اسرائیلی سیلی زده بود و فیلمش در اینترنت پخش شده بود. عهد التمیمی به ۸ ماه زندان محکوم شده.

بعد از دستگیری‌اش نفتالی بنت، وزیر آموزش‌پرورش اسرائیل، گفته «زنانی که در فیلم به سرباز اسرائیلی حمله می‌کنند باید زندگی‌شان را در زندان تمام کنند»(+). بن کاسپیت، روزنامه‌نگار شناخته شده‌ی اسرائیلی، هم گفته که در تاریکی و در فرصتی مناسب، وقتی شاهدی نیست، این دختر باید هزینه‌اش را بپردازد(+،+).

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *